Wednesday, May 8, 2013

Piletina u rerni


Piletina u rerni

Sastojci

  • veza bosiljka, 
  • 5 cenova belog luka, 
  • 4 kasike semenki pinije
  • 2 kasike maslinovog ulja, 
  • so, 
  • biber, 
  • pile (oko 1,3 kg)
  • 2 paradajza

Priprema

Zagrejati rernu na 250 stepeni. Oprati bosiljak, posusiti ga i iseckati listice, ocistiti beli luk, iseckati ga i umesati sa semenkama pinije i 3/4 isecenog bosiljka. Dodati maslinovo ulje, posoliti i pobiberiti. Sve dobro izmesati. Oprati meso, posusiti ga i podeliti na 8 delova, utrljati so i biber i staviti ga u jedan veci pleh predhodno namazan uljem. Utrljati pripremljen bosiljak u meso i peci oko 60 minuta uz povremeno okretanje. Blansirati paradajz i oljustiti kozicu, pa iseci paradajz na kockice. Ostatak bosiljka iseckati na krupno, pomesati sa paradajzom i preliti sve zajedno preko pecene piletine. Uz ovo jelo posluziti testeninu.

0 comments:

Post a Comment