Piletina u rerni
Sastojci
- veza bosiljka,
- 5 cenova belog luka,
- 4 kasike semenki pinije
- 2 kasike maslinovog ulja,
- so,
- biber,
- pile (oko 1,3 kg)
- 2 paradajza
Priprema
Zagrejati rernu na 250 stepeni. Oprati bosiljak, posusiti ga i iseckati listice, ocistiti beli luk, iseckati ga i umesati sa semenkama pinije i 3/4 isecenog bosiljka. Dodati maslinovo ulje, posoliti i pobiberiti. Sve dobro izmesati. Oprati meso, posusiti ga i podeliti na 8 delova, utrljati so i biber i staviti ga u jedan veci pleh predhodno namazan uljem. Utrljati pripremljen bosiljak u meso i peci oko 60 minuta uz povremeno okretanje. Blansirati paradajz i oljustiti kozicu, pa iseci paradajz na kockice. Ostatak bosiljka iseckati na krupno, pomesati sa paradajzom i preliti sve zajedno preko pecene piletine. Uz ovo jelo posluziti testeninu.
0 comments:
Post a Comment