Wednesday, May 8, 2013

Bataci u susamu

Bataci u susamu
Bataci u susamu

Sastojci

  • 4 pilećih bataka,
  • kašika senfa,
  • malo mlevenog karanfilića
  • so
  • biber,
  • 6 kasika ulja,
  • 2 kasike susama,
  • 200 g mlevenog spanaca,
  • 1/2 krastavca,
  • 3 paradajza,
  • 2 glavice crvenog luka,
  • cen belog luka,
  • 3kasike kisele pavlake,
  • kasicica secera

Priprema

Pomesati senf sa karanfilicem, solju i biberom i 3 kasike ulja. Mesavinom premazati batake, staviti u ciniju i poklopiti. Drzati meso u frizideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premazati uljem, staviti je na rostilj, poloziti batake i sa svake strane peci oko 12 minuta. U poslednjih minut dva posuti meso susamom. Blansirati spanac pola minuta, iseckati ga , iseckati krastavac, paradajz, beli i crni luk. Sve pomesati sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i secerom, posoliti i pobiberiti.

0 comments:

Post a Comment