Sastojci
- 4 pilećih bataka,
- kašika senfa,
- malo mlevenog karanfilića
- so
- biber,
- 6 kasika ulja,
- 2 kasike susama,
- 200 g mlevenog spanaca,
- 1/2 krastavca,
- 3 paradajza,
- 2 glavice crvenog luka,
- cen belog luka,
- 3kasike kisele pavlake,
- kasicica secera
Priprema
Pomesati senf sa karanfilicem, solju i biberom i 3 kasike ulja. Mesavinom premazati batake, staviti u ciniju i poklopiti. Drzati meso u frizideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premazati uljem, staviti je na rostilj, poloziti batake i sa svake strane peci oko 12 minuta. U poslednjih minut dva posuti meso susamom. Blansirati spanac pola minuta, iseckati ga , iseckati krastavac, paradajz, beli i crni luk. Sve pomesati sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i secerom, posoliti i pobiberiti.
0 comments:
Post a Comment