Saturday, May 11, 2013

Bataci u susamu

Bataci u susamu



Sastojci


  • 4 bataka, 
  • kasika senfa,
  •  malo mlevenog karanfilica
  • so, biber,
  • 6 kasika ulja, 
  • 2 kasike susama, 
  • 200 g mlevenog spanaca,
  • 1/2 krastavca, 
  • 3 paradajza, 
  • 2 glavice crvenog luka, 
  • cen belog luka, 
  • 3 kasike kisele pavlake, 
  • kasicica secera


Priprema

Pomesati senf sa karanfilicem, solju i biberom i 3 kasike ulja.
Mesavinom premazati batake, staviti u ciniju i poklopiti. Drzati meso u
frizideru oko pola sata. Aluminijumsku foliju premazati uljem, staviti je
na rostilj, poloziti batake i sa svake strane peci oko 12 minuta. U
poslednjih minut dva posuti meso susamom. Blansirati spanac pola minuta, iseckati ga , iseckati krastavac,
paradajz, beli i crni luk. Sve pomesati sa preostalim uljem, kiselom pavlakom i secerom, posoliti i pobiberiti.

0 comments:

Post a Comment