Monday, May 13, 2013

Piletina u rerni

Piletina u rerni



Sastojci


  • veza bosiljka, 
  • 5 cenova belog luka, 
  • 4 kasike semenki pinije
  • 2 kasike maslinovog ulja, 
  • so, biber, 
  • pile (oko 1,3 kg)
  • 2 paradajza


Priprema

Zagrejati rernu na 250 stepeni. Oprati bosiljak, posusiti ga i
iseckati listice, ocistiti beli luk, iseckati ga i umesati sa semenkama
pinije i 3/4 isecenog bosiljka. Dodati maslinovo ulje, posoliti i
pobiberiti. Sve dobro izmesati. Oprati meso, posusiti ga i podeliti
na 8 delova, utrljati so i biber i staviti ga u jedan veci pleh
predhodno namazan uljem. Utrljati pripremljen bosiljak u meso i
peci oko 60 minuta uz povremeno okretanje. Blansirati paradajz i
oljustiti kozicu, pa iseci paradajz na kockice. Ostatak bosiljka
iseckati na krupno, pomesati sa paradajzom i preliti sve zajedno
preko pecene piletine. Uz ovo jelo posluziti testeninu.

0 comments:

Post a Comment