Sastojci
- veza bosiljka,
- 5 cenova belog luka,
- 4 kasike semenki pinije
- 2 kasike maslinovog ulja,
- so, biber,
- pile (oko 1,3 kg)
- 2 paradajza
Priprema
Zagrejati rernu na 250 stepeni. Oprati bosiljak, posusiti ga i
iseckati listice, ocistiti beli luk, iseckati ga i umesati sa semenkama
pinije i 3/4 isecenog bosiljka. Dodati maslinovo ulje, posoliti i
pobiberiti. Sve dobro izmesati. Oprati meso, posusiti ga i podeliti
na 8 delova, utrljati so i biber i staviti ga u jedan veci pleh
predhodno namazan uljem. Utrljati pripremljen bosiljak u meso i
peci oko 60 minuta uz povremeno okretanje. Blansirati paradajz i
oljustiti kozicu, pa iseci paradajz na kockice. Ostatak bosiljka
iseckati na krupno, pomesati sa paradajzom i preliti sve zajedno
preko pecene piletine. Uz ovo jelo posluziti testeninu.
0 comments:
Post a Comment