Hrskavi bataci
Sastojci:
4 bataka,
4 kašike putera,
glavica crnog luka,
pola veze peršuna,
čen belog luka,
suvi biljni začin,
malo soka od limuna,
2 kašike maslinovog ulja,
4 lista gaude,
so.
PRIPREMA
Omekšali puter dobro umutite sa solju i malo suvog biljnog začina. Ovako pripremljenim puterom namažite batake i ostavite ih da odstoje u frižideru bar pola dana. Očistite crni i beli luk i zajedno sa peršunom sameljite u blenderu. Dodajte ulje i malo suvog biljnog začina, pa ovom pastom premažite batake i pritisnite ih nečim teškim, da sve dobro prione. Pecite na roštilju ili na teflonu, i svakih pet minuta okrećite dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je meso pečeno, na svako parče stavite po list gaude, poklopite i ostavite da se sir istopi. Pre serviranja batake nakapajte sokom od limuna.
Wednesday, June 12, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment