Wednesday, June 12, 2013

Piletina na povrću

Piletina na povrću




Potrebno je za 4 osobe :
1. pile, so, biber,
2. kašika brašna,
3. 2 veze mladog luka,
4. 200 g šargarepa,
5. 500 g krompira,
6. 30 g maslaca,
7. kašika šećera,
8. 125 ml supe,
9. kašika seckanog peršuna.




Preseći pile na pola, utrljati so, biber i brašno. Oljuštiti i očistiti mladi luk i šargarepe, pa sve iseći na krupne komade. Krompire oljuštiti i iseći na četvrtine. Zagrejati maslac u malom plehu (na ringli), pa propržiti piletinu sa svake strane dok ne porumeni. Izvaditi i ocediti od masnoće.

Zagrejati rernu na 180 C. Dodati šećer u masnoću od prženja mesa i pustiti ga da se blago karamelizuje. Dodati luk, šargarepe i krompir. Dinstati oko 10 minuta. Vratiti meso u pleh, položiti ga preko povrća, naliti supom i sve peći u rerni oko 45 minuta.

Posuti peršunom i servirati.
Vreme pripremanja oko 25 minuta.

0 comments:

Post a Comment