Piletina s kikirikijem
Sastojci:
250 g pilećih fileta
100 g praziluka
100 g očišćenog neprženog kikirikija
1 kašičica iseckane ljute paprike
1 kašika brašna
50 ml soja sosa
2 čena belog luka
1 kašičica đumbira u prahu
2 kašičice brašna
100 ml vode
50 ml vina
1 kašičica vegete
100 ml ulja
Priprema:
Filete operite, osušite, isecite na kockice i pospite brašnom. Praziluk isecite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a beli luk iseckajte.
Na ugrejanom ulju kratko propržite kikiriki, izvadite ga i stavite na tanjir. Na istoj masnoći pržite piletinu oko 10 minuta pa je izvadite i stavite na tanjir. Ponovo na istoj masnoći propržite ljugu papriku i praziluk. Piletinu i kikiriki vratite u tiganj i sve dobro promešajte sa prazilukom. Brašno razmutite s vodom, dodajte beli luk, soja sos, đumbir, vino i vegetu. Ovom mešavinom zalijte proprženu piletinu i sve još kratko prokuvajte.
Poslužite toplo uz pirinač.
Wednesday, June 12, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment