Wednesday, June 12, 2013

Piletina s kikirikijem

Piletina s kikirikijem



Sastojci:
250 g pilećih fileta
100 g praziluka
100 g očišćenog neprženog kikirikija
1 kašičica iseckane ljute paprike
1 kašika brašna
50 ml soja sosa
2 čena belog luka
1 kašičica đumbira u prahu
2 kašičice brašna
100 ml vode
50 ml vina
1 kašičica vegete
100 ml ulja

Priprema:
Filete operite, osušite, isecite na kockice i pospite brašnom. Praziluk isecite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a beli luk iseckajte.
Na ugrejanom ulju kratko propržite kikiriki, izvadite ga i stavite na tanjir. Na istoj masnoći pržite piletinu oko 10 minuta pa je izvadite i stavite na tanjir. Ponovo na istoj masnoći propržite ljugu papriku i praziluk. Piletinu i kikiriki vratite u tiganj i sve dobro promešajte sa prazilukom. Brašno razmutite s vodom, dodajte beli luk, soja sos, đumbir, vino i vegetu. Ovom mešavinom zalijte proprženu piletinu i sve još kratko prokuvajte.
Poslužite toplo uz pirinač.

0 comments:

Post a Comment